Το top10 των tens ηλεκτροδιέγερσης!

Tens ηλεκτροδιέγερσης: απτά αποτελέσματα χωρίς φάρμακα και χωρίς χειρουργείο!

Μπορεί να έχουν γραφτεί αρκετά για αυτήν την πρωτοποριακή επιστημονική ανακάλυψη, όμως ακόμα και σήμερα  πολλοί μπορεί να μη γνωρίζουν τι ακριβώς κάνει η ηλεκτροδιέγερση. Πάμε να δούμε τους 10 σπουδαιότερους λόγους για τους οποίους πρέπει να μπουν τα tens ηλεκτροδιέγερσης στη ζωή μας:
  1. Τα Tens (Τrancutaneous Electrical Nerve Stimulation) είναι μία μη χειρουργική αξιόπιστη και συγχρόνως αποτελεσματική θεραπευτική μέθοδος που ξεκίνησε από τη Γερμανία.
  2. Μη επεμβατικά ηλεκτρόδια τοποθετούνται στο δέρμα του ασθενούς. Η συσκευή παράγει ηλεκτρικούς παλμούς οι οποίοι διεγείρουν τις μυϊκές ίνες. Η διέγερση των νευρικών ινών προκαλεί τη μηχανική απόκριση των μυϊκών ινών με αποτέλεσμα τη δημιουργία μυϊκού σπασμού.
  3. Το μυϊκό έργο που παράγεται με την ηλεκτροδιέγερση είναι πανομοιότυπο μ’ αυτό που ελέγχεται από τον εγκέφαλό μας. Με απλά λόγια, ο μυς δεν μπορεί να ξεχωρίσει αν η εντολή προέρχεται από τον εγκέφαλο ή από τη συσκευή ηλεκτροδιέγερσης.
  4. Πρόκειται για μια θεραπευτική αγωγή με πολλές χρήσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επαγγελματίες της υγείας όπως φυσικοθεραπευτές, ειδικούς γυμναστές, αλλά και από τους ίδιους τους πάσχοντες.
  5. Οι συσκευές ηλεκτροδιέγερσης tens χρησιμοποιούνται ευρέως στην αντιμετώπιση χρόνιου πόνου, αλλά και για την ανακούφιση από τον οξύ πόνο, που εκδηλώνεται στις μυοσκελετικές και νευρομυϊκές παθήσεις (οσφυαλγία, αυχενικό σύνδρομο, αρθρίτιδα, τενοντίτιδα κ.α.).
  6. O εγκέφαλος του ασθενούς υποκινείται από τα Tens να απελευθερώσει ενδορφίνη, που είναι το φυσικό κατασταλτικό για τους σωματικούς πόνους.
  7. Αποδεδειγμένα βοηθάνε τους ασθενείς μετά από τραυματισμούς, στην πρόληψη της ατροφίας και στην οικοδόμηση της δύναμης. Eιδικά ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο, μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της λειτουργίας και στη μείωση του οιδήματος.
  8. Επιπλέον τα tens της ηλεκτροδιέγερσης χρησιμοποιούνται σε αναρίθμητες εφαρμογές όχι μόνο στην ιατρική, αλλά και στον αθλητισμό και αποτελούν μια ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδο για μυϊκή άσκηση. Βελτιώνουν σημαντικά τα επιμέρους μυϊκά χαρακτηριστικά, χωρίς την πρόκληση καρδιαγγειακής κόπωσης. Παράλληλα περιορίζουν στο ελάχιστο την καταπόνηση στις αρθρώσεις και στους τένοντες.
  9. Κάθε συσκευή ηλεκροδιέγερσης tens διαθέτει πολλά κανάλια, τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν και μάλιστα με ανεξάρτητα και ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα. Επίσης η ένταση είναι ρυθμιζόμενη και παρέχει διαφορετικές ρυθμίσεις για άνδρες και γυναίκες. Διαθέτουν ευανάγνωστη οθόνη, διακόπτη ασφαλείας, χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης και εγγύηση. Οι περισσότερες μάλιστα συσκευές έχουν και μνήμη και κρατάνε αποθηκευμένο το πρόγραμμα.
Οι συσκευές tens που κυκλοφορούν είναι απλές, ασφαλείς, και κατάλληλες για οικιακή χρήση. Πρόκειται για μικρή συσκευή που λειτουργεί με μπαταρίες και μπορείτε να τη μεταφέρετε εύκολα μαζί σας όπου και αν βρίσκεστε. Τα περισσότερα μοντέλα περιλαμβάνουν ηλεκτρόδια και τσάντα μεταφοράς και λειτουργούν με επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Η πλέον σύγχρονη,  εύκολη, απλή και οικονομική θεραπεία που μπορεί ο καθένας να εφαρμόσει μόνος του, χωρίς να επιβαρύνει τον οργανισμό του με φάρμακα!